9.11.10

Veliko Belo - The Big White (2005)

The Big White
Jedan divan, zabavan i izuzetno smešan film koji je užasno propatio. Teško je poverovati da je ovako jako potcenjen jedan projekat koji sadrži sjajnu glmačku ekipu, odlično napisane likove gde ih prethodno pomenuta družina perfektno oživljava iz odličnog scenarija, koji ima komplikovan zaplet, što omogućava niz odličnih komičnih prilika koje glumački kadar uz pomoć odličnih dijaloga fantastično ostvaruje. Pored komičnih aspekata, ovaj film sadrži faktore drame, tuge, i koji blic mržnje, čineći ga kompletnijim.
Nekada se dešava u Holivudu, pošto je to ipak industrija koja se zasniva na profitu, da neka dela budu žrtve sitema, i da se jednostavno zagube. "Veliko Belo" je jedan od tih slučajeva. Zbog šačice kritičara iz Južne Amerike i Evrope koji su imali priliku i moć da vide ovaj projekat pre izlaganja većem tržistu, i da odluče o profitabilnim mogućnostima istog, zbog čega na kraju šira publika nije dobila priliku da se upozna s ovim delom. Zbog njihovom slabog entuzijazma i slabe vere u projekat, svetski distributer "Capitol Films" je odlučio da ga povuče iz bioskopa radi rizika gubitka profita na reklamiranju. Film je izdahnuo i tiho umro na dve godine, dok se nije ponovo pojavio na DVD-u od strane drugog distributera. 
Ovo zaista jedna dopadljiva crna komedija, za koju garantujem da će da nasmeje i zabavi svakoga. Toplo preporučujem svima.

Ocena: 8/10

No comments:

Post a Comment