8.11.10

Žurka - The Party (1968)

The PartyOvo je zaista vrlo zabavan film. Još jedna Blake Edwards (Blejk Edvardsova) komična haotična zbrka sa uvek fantastičnim Peter Sellers (Piter Selersom). Ovaj film ne sardži duboke poruke, niti treba od njega očekivati nešto veliko. On je jednostavno tu da zabavi i nasmeje, a to sigurno hoće.
Kvalitet ovog projekta leži u njegovom simplističnom zapletu. Hindus slučajno dobija poziv na žurku, gde na kraju stvara niz komplikacija za domaćine. Iako često nisam pristalica jednostavne i prazne radnje, moram reći da je to u ovom slučaju ispalo kao vrlo dobra ideja, omogućivši gospodinu Selersu niz prilika da nam pokaže svoje sjajno razumevanje komedije, i da nam prezentuje još jednog od njegovih "smotanih idijota"

Ovaj film pripada tako zvanom "Slapstick" stilu komedije, a može se smatrati kao i omaž na van vremenskog Charlie Chaplin (Čarli Čaplina) i njegova genijalna dela.
Sve se centrira oko Selersa, a kako i ne bih, čovek je samo kao pojava izuzetno smešan i dopaljiv. Gospodin Hrundi kojeg on tumači, je izuzetno dobra i smotana osoba, koja jednostavno stvara problem gde god da se nađe. Dosta ovog projekta je čista improvizacija,  a za to treba da se zahvalimo vrlo inteligentnom reditelju, koji ima dovoljno sprljenja i razuvenja da pusti da se radnja među glumcima organski odvija, i time izgradi odličnu atmosferu u filmu.
Ako ste fanovi fizičkog humora i The Pink Panther sage, moćićete da prepoznate zašto je ovo Elvis Presley (Elvis Prisliju) bio omiljeni film....a u krajnjem slučaju, morate priznati da Blejk Edvards, ako ništa drugo, ume da napravi dobru žurku.

Ocena: 7/10

No comments:

Post a Comment