2.11.10

Lost Highway (1997)

Lost HighwayJoš jedan David Lynch (David Linčov) kultni klasik! Ovaj bizarni triler, pun surealizma, je svakako delo vredno gledanja, i daljeg kontempliranja o istom. Da bi se ovakav film u potpunosti ispoštovao, važno je znati šta vas čeka u jednom projektu gospodina Linča. On zahteva publiku koja može da se nosi sa surealnim i simboličnim motivima i scenama, kao i posmatrače koji znaju da dotični gospodin snima umetničke filmove, a ne one koji nužno moraju u sebi da sadrže "rešen-problem" poruku.
Priča je izuzetno raštrkana, u vremenu i prostoru, u snovima i stvarnosti. Sama činjenica da je ovaj film inspirisan na slučaju O.J.Simpson -a, i da je David Linč odbio da dalje obrazloži svoje pripovedačke namere, ostavlja nas s vrlo sumnjivim delom, koje će da povlači mnoštvo pitanja i debata, o tome ko ga na kakav način tumači. Naravno, opet vezano za publiku koja će od potpune misterije izvući interesovanje, i želju za izlaganjem svojeg subjektivnog mišljennja sa drugim posmatračima, vodeći jednu konstruktivne razgovore....dok će se javiti i nekolicina koja će ostati zapitana, i smatrati to kao manom filma.


Ne bih stvarno više bilo fer odavati o ovome projektu, svaki detalj je jako krucijalan za formiranje sopstvenog shvatanja. Jedna stvar zasigurna, ovaj film ostaje u vašoj glavi, uvalči vas u sebe, i tera da ga iznova i iznova ponovo analizirate...apsolutno neophodno štivo za svakog filmofila!

Ocena: 8/10



No comments:

Post a Comment