6.11.10

Ljudska Stonoga - The Human Centipede (2009)

The Human Centipede (Unrated Director's Cut) [Blu-ray]Ovaj film je definitivno nešto posebno. Kao prvo, moram reći da nisam neki veliki fan horor žanra, ali ovo me je definitivno iznenadilo. Sve čestitke reditelju i scenaristi Tom Six -u na tako smelom konceptu, vodeći nas kroz jezivu i uzbudljivu temu, koja je medicinski 100% moguća, gde se uzmeniravajući "freak show" odlično kombinuje sa jedva podnošljivom tenzijom, čineći čitavo iskustvo vrlo "sluzavim" i "pipavim".
Odličan performans od strane glavnog glumca. Male su šanse da će te ikada videti nekoga jezivijeg od Dieter Laser -a. On se kreće od hladnog, poremećenog i užasavajućeg u fantastično usmerenoj ulozi, jezivo ali opet fantastično za gledati. Stonoga sačinjena od Ashley C. WilliamsAshlynn Yennie i Akihiro Kitamura je prihvatljivo prezentovana. Dve devojke na početku bivaju vrlo iritantne, tako da skoro priželjkujete da im se sve najgore dogodi, ali kad se njihova situacija u filmu naglo pogorša, njihova gluma se poboljšava...kakva ironija.

Ovaj film defitivno nije za svakoga, on je isključivo centriran ka ljubiteljima "uvrnutog" žanra, kao npr. Japanskih gor filmova,  i kod njih dosta biva ispoštovan. Iako je film relativno slabo gore, osećam da će ga mnogi gledati kao previše uznemiravajućeg i poremećenog. Realno nije vrhunski prezentovan, ali sama tema i koncept su vrlo originalni i šokantni....znam da se mnogi neće složiti ovde sa mnom, ali ja sam ovaj film doživeo kao vrlo interesantnim.

Ocena: 8/10

No comments:

Post a Comment