6.11.10

Noć za pamćenje - Date Night (2010)

Date NightZabavan akcioni film, sa solidnim zapletom i pričom (ne sjajnom), portreisan od strane trenutno najpoluranijih zvezda Američke komične scene, Tina Fey i Steve Carell. Film na komičan način eksploatiše rutinu modernog društva,koja guši čoveka i kolje mu entuzijazam, i kako bračni parovi, pogotvo oni koji imaju dece, pored svog posla i familijarnih obaveza, nemaju ni sekund da isključivo posvete sebi.Gore pomenuti tandem, da bi se lišio tog zastoja, i prostrujali malo krvi kroz njihovo isprogramirano postojanje, bivaju spontani, i zbog toga prolaze kroz niz problema u nastavku filma.


Generalna priča ovog filma je priča je prilično jedstavna, i takvim istim tokom se i razvija. Nema puno misterioznih momenata, niti previše zapleta. Ovaj film se može okarakterisati kao niz prilika za Tinu Fej i Stiv Karela da pokažu svoje komične mogućnosti. Momenti u kojima duo ima punu slobodu, su definitivno najbolji momenti film, ispunjavaću smehom jednu vrlo jednostavnu priču.

Film svo vreme ostaje dosledan sebi, ne pokušava da bude nešto više nego što treba da bude. Projekat je vrlo bogat zvučnim imenima, koji se na blic pojavljuju, dovoljno da budu lako prepoznata i zanimljiva.
Fej i Karel dele dobru hemiju, lepo se nadovezuju na različite stilove komedije koje poseduju, održavajući odličan tajming i volumen.
Jednostavan i vrlo zabavan film, da nasmeje i oraspoloži.

Ocena: 7/10

No comments:

Post a Comment