11.11.10

Ladykillers (2004)

The Ladykillers (Widescreen Edition)Iako je ovo moderna ataptacija istoimenog filma iz 1955. koja ne sadrži isti stil, više okrenuta ka modernoj publici, doživeo sam je kao vrlo zabavnom. Mnogi fanovi braće Koen (Coen brothers) odbacuju ovaj film, pošto je zaista jedan od njihovih najkomercijalnijih. Pa šta ako jeste? Film sadrži sve pečate fantastičnih reditelja i scenarista. Ima sjajnu priču, zanimljiv i pomalo mračan zaplet, dobru glumačku ekipu, i vizuelno je zaista vrlo impresivan, od samog početka do samog kraja, lepo potkovan savršenom gospel temom.
Ovo je jedan od onih filmova koji sadrži savršenu dozu komedije, na pravim mestima. Radnja se odvija oko nekolicine različitih likova, okupljenih po njihovim sposobnostima, u jednu ludu i komičnu zbrku. Veliki faktor čini i sama lokacija radnje, okolina Misisipija sa svojim jakim bojama i soundtrack-om koji je poreklom odatle, čini posebnu atmosferu koja se jako teško zaboravlja. Tom Henks (Tom Hanks) odlično predvodi ovaj sjajni asambl, igrajući južnjačkog gospodina sa kriminalnim tendecija, koji sa svojom ekipom eksperta dokazuje koliko su ustvari nesposobni.

Jedini pravi problem ovog filma je što mu fali veliki završetak, priča se okonča nekako suviše mirno. Ovaj film nije kultni, ali je ipak jedna vizuelno spektakularna crna komedija, koja sa svojom fantastičnom muzikom i šašavom radnjom će definitivno dobro zabaviti većinu publike.

Ocena: 7/10

No comments:

Post a Comment