19.10.10

Robin Hud - Robin Hood (2010)

Robin Hood (Single-Disc Unrated Director's Cut)Solidan, ali ne sjajan. Robin Hud je zaista profesionalno snimljen film, produkcija je na veoma visokom nivou, prepun zvučnih imena, poštovanih  majstora svoje profesije, pun fantastičnih kadrova, i samo saznanje da je Ridli Skotov (Ridley Scott) film vam odmah stvara neki osećaj sigurnosti da film ne može smrdeti, da neće biti totalno razočarenje... Pa, i pored svih ovih činjenica, ipak nije opravdao svoje predispozicije i (očekivanu) reputaciju.
Problem počinje u priči,koja  nije baš sjajna, i u nekim momentima gubi fokus, čak počinje i da guši, stvara disbalans. Neke scene se previše sporo razvijaju, dok na drugu ruku elementi koji objašnjavaju kako je Robin Hud (Robin Hood) nastao, su redukovane na samo par kadrova i proklamacija.
Gluma je  najblaže rečeno "osrednja", toliko da se stiče utisak kako se nisu uopšte ni trudili. Likovi su jednodimenzionalni i previše predvidivi. Iako su imena poput Rasela Kroua (Russell Crowe) i Kejt Blanšet (Cate Blanchett) zatrpani ponudama, odnosno, mogu da biraju projekat koji požele, pokazali su totalnu nezainteresovanost.

Film teži, navodno,  tome da stvori sliku da je istorijski tačan, mada svi znamo da je to samo lepo našminkana fikcija, iliti "šarena laža". Film sadrži par scena bitki, snimljenih u stilu Ridlijevog "Gladijatora" (Gladiator), pa iako uzbudljive, ni one nisu dovoljno ubedljive...
Pošto se film jasno završava sa tendecijom za nastavak, nadajmo se da on će biti bolji i ozbiljniji.

Ocena: 6/10

3 comments:

  1. Hm... osim Rusella Crowea, kojem zbilja leže ovakve uloge, ovo je za mene bilo jedno od najvećih razočarenja. Malo mi nedostaje da kažem da je čak i "Prince of Thieves" bolji ali to bi bilo previše. Ne znam. Nešto jednostavno - nije sjelo kako treba.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Isto...projekat je ceo nekako "ofrlje" urađen, moglo je mnogo bolje..

    ReplyDelete