4.11.10

Apokalipto - Apocalypto (2006)

Mel Gibson's Apocalypto (Widescreen Edition)"Apokalipto" je svakako Mel Gibson -ovo najbolje delo. Rezultat prikazivanja njegovog talenta u punom potencijalu. Ovaj film je vizuelno izvanredan, i to samo zahvaljujući impresivnim komandovanjem kamere, praveći jednu spektakularnu atmosferu.
Film jednostavno uvlači u sebe, vodeći vas kroz bogatu i bujnu kulturu, kao i svet (iako ne baš u potpunosti tačan), stvarajući jednu vrlo uverljivu sliku,  i osećaj autentičnosti tamošnjeg života i njegove zamršenosti. Sam film je vrlo nemilosrdan,  niti kamera nešto posebno pokušava da sakrije nasilje, terajući vas da bolje shvatite projekat, i kao gledalac da budete zajedno sa Majamaa primorani da ispratite masakr i pad njihovog naroda i njima sličnih. Mnogima će praviti problem, i neće biti oduševljeni zbog malo eksplicitnijih scena, ja lično mislim da su savršeno adekvatne u odnosu na okolnisti u kojima se priča odvija.

Dotični projekat jednostavno preciznije opisuje događaje koji se dešavaju u tim teškim vremenima.
"Apokalipto" izuzetno pumpa adrenalin. On stvara jaku dinamiku koja ne pušta. Kad akcija zapravo otpočne, brilijantni kadrovi i pejzaži kreću da se prožimaju fantastičnom brzinom.
"Apokalipto" je stvarno nesvakidašnji komad kinematografije, prezentovan na vrlo autentičan i sirov način, propraćen spektakularnim frejmovima, vrlo zanimljivim scenarijem, perfektnom glumačkom ekipom na čelu sa genijalnim rediteljem, koji to majstorski pakuje u nezaboravno iskustvo....šta više možete da želite od filma?

Ocena: 10/10

No comments:

Post a Comment