23.10.10

Vukodlak - Wolfman (2010)

The Wolfman
Dosta izmešanih kulminacija, dosta uspona i padova.
Počnimo sa dobrim delovima: Set i čitava atmosfera su naprosto sjajni. Čitavi komadi seta i sama kinematografija deluju tako autentično! Mračna i tmurna atmosfera se provlači kroz čitav film. Akcione sekvence su veoma uzbudljive, i one će vam odmah zaokupirati pažnju, držeći vas na "ivici sedišta". Taman kad mislite da je bezbedno, nešto suludo se desi, pretvarajući čitav film u pravi horor. "Ubistva" su isto prilično ekstravagantna. Vukodlak u ovom filmu je  poprilično lud, zato očekujte da vidite puno krvi, scena eksplicitnog nasilja i delova  karkasa kako lete na sve strane. Nasilje kombinovano sa tmurnom atmosferom,zaista daje poseban šmek, ostavljajući jedan veoma napet doživljaj. 
Iako je film imao dosta kvalitetnih momenata, tako je imao i dosta loših. Prva stvar koja mi je smetala u ovom filmu je njegov ritam: bio je prilično nedosledan. Kreće sporo, zatim u jednom momentu naglo skoči, pa se opet vrati na sporo. Ovakav tempo je izuzetno loš, on stvara probleme kod samih krucijalnih elemenata priče, jer stičete utisak kako su neki delovi samo pretrčani ili jednostavno preskočeni.

Nisam baš posebno impresioniran kvalitetom glume koji su pružile velike zvezde ovog projekta. Emily Blunt, njen spektar emocija je ekvivalentan trulom lešu. S druge strane Benicio Del Toro - ne baš najsjajniji momenti njegove glumačke karijere...nije da je bio nepodnošljiv, ali nije ni vredan pamćenja niti specijalnog pominjanja.
The Wolfman je interesantan horor/akcioni film.....vizuelno dobar ,sa zanimljivim akcionim scenama...plus ima par kvalitetnih "ubistava" za vas fanove horor filma. Dok u jednu ruku film ume da se učini zabavnim,  sa druge strane je upropaščen  lošim ritmom, stvorivši tako rupe u samoj priči.

Ocena: 6/10



No comments:

Post a Comment