23.10.10

A Shot In The Dark (1964)

The Pink Panther: A Shot in the Dark [VHS]U mojim očima je ovo definitivno savršena komedija! Najblistaviji iz čitave sage, Blake Edwards -ov klasik,  izvaredan komad kinematografije. Piter Sellers nam ponovo donosi smotanog francuskog detektiva, koji nas još jednom vodi kroz njegovu bizarnu metodu rešavanja krucijalnog slučaja.
Ovaj film je takva riznica smeha.! Napisan vrlo inteligentno, sa sjajnim tajmingom i savršenim ritmom, svaki  komični  aspekat je u adekvatnoj količi i vremenskoj tačnosti, davajući utisak da su vrlo spontani i u pravo vreme, činjeći ih vrlo "organskim", i u dovoljnom intenzitetu dobro uklopljeni da ne remete niti skreću iz generalne priče.

Čitava esencija filma predstavlja niz mogućnosti i prlika za gospodina Selersa da u potpunosti iskoristi svoj  talenat i smisao za "fizičku" komediju, dok s druge strane, reditelj ga sjajno zamotava u jednu zamršenu priču ubistva i misterije, koju Kluzo (Inspector Clouseau) mukotrpno pukušava da reši, braneći i garantujući za nevinost glavnog osumljičenog. Naprosto sjajno!

Ocena: 8/10


No comments:

Post a Comment