23.10.10

Doušnik - The Informant (2009)

The Informant! [Blu-ray]Fantastična i veoma bizarna istinita (koliko-toliko) priča koja uključuje jednog čoveka u koncept  megalomanske internacionalne korporativne zavere, korupcije, prevare i izdaje. Jedna od onih priča gde je istina zaista mnogo čudnija od fikcije. Mnogo, mnogo čudnija...
Za mene jedini bitan problem s ovim filmom je što cenjeni reditelj, Stiven Soderberg (Steven Soderbergh) pokušao da ga prezentuje kao humorističan film, iako tema ovog dela zaista inherentno nije smešna. Takav pristup stvara utisak brzoplestosti, kao da je film urađen na brzinu, samo da bi se uspelo uvući u neku Oskar trku.
Kasting generalno nije loš, ali nije ni sjajan, Met Dejmon (Matt Damon) je navodno po rečima mnogih bio dobar, što ja nisam uspeo da uočim...al' opet ne znam koliko vam je to objektivno, jer ga iskreno - prezirem.
Film generalno nije užasan, malo ume da "davi" ali opet ima i veoma interesantnih delova. Generalna crta za ovog reditelja je uvek isforsira čudnu i originalnu atmosferu. Propraćen muzikom koja je kao iz crtanih filmova, kombinovan sa ironičnim humorom koji se prožima kroz njega, jakim osvetljenjem i živim bojama nekako uspeva da stvori sliku koja vas drži zainteresovanim do samog kraja.

Ocena: 6/10



No comments:

Post a Comment