25.10.10

Hibrid - Splice (2010)

SpliceZabavna ali zaista prepuna grešaka naučna fantastika. Priča je vrlo predvidiva, s dosta detalja koji su izignorisani ili preskočeni, kao, na primer, da moguće da u prosotriji gde se drži oprema od više miliona dolara nema sigurnosnih kamera...
Još jedan od krucijalnih propusta je razvoj likova. Edrian Brodi (Adrien Brody) / Sara Poli (Sarah Polleyveoma brzo menjaju svoje stavove, i to bez ikakovog objašnjenja.
U početku Adrien Brody smatra da treba da ubiju Dren, zatim se prebacuje na to da treba je ostave u životu, i da se brinu o njoj, a pri kraju govori: "Eksperiment je gotov, nemamo više obavezu prema subjektu!".
Nijedan od ovih prelaza nije objašnjen, oni se jednostavno dese. Isto to radi i lik  Sare Poli, samo u obrnutom smeru. Jedan od većih šokova je što moral ovde ne postoji, a pri tome mislim na "seksualnu etiku" naučnika (uočićete već sami), plus mnoštvo još drugih grešaka, da previše ne otkrivam...
Prava zvezda ovog flma je svakako stvorenje po imenu "Dren", ili CGI koji je zaslužan za njeno ostvarenje, koji je ubedljiv i solidan kroz sve faze evolucije ovog stvorenja..

Film generalno ima zabavan ritam, konstantno se nešto dešava, iako je u potpunosti neobjašnjeno.

Ocena: 5/10

No comments:

Post a Comment