21.10.10

Anđeosko srce - Angel Heart (1987)

Angel Heart (Special Edition)
"Titan" iz osamdesetih godina prošlog veka! Ovaj mračan detektivski triler, propraćen specifičnom atmosferom, je prava poslastica za oči. Poznat kao film koje je mnoge noćima držao budne.
Ovaj projekat karakteriše prvoklasni scenario, sačinjen iz jake priče i kraja koji retko ko može da pretpostavi.
"Angel Heart" se može smatrati remek delom Alana Parkera (Alan Parker). Režija je stvarno fantastična, Alan nas vodi kroz studiozno pripremljenu mračnu atmosferu, punu alegorija i sitnih začkoljica, koje će nam postepeno stvarati sumnju i otvarati priču.
U ovom filmu, gledamo Mikija Rorka (Mickey Rourke) u zenitu njegove glumačke karijere. On glumi Harry Angel-a, koji je angažovan od strane Luis Cyphre-a (fantastično prezentovan od strane Roberta DeNira) da pronađe osobu, po imenu Johnny Favorite, radi rešavanja duga.
Ova film stvarno ima posebnu atmosferu, kroz film se prostire voodoo magija, droga, krv, nasilje, sve umotano u neku, najbolje rečeno "sparnu" južnjačku atmosferu, smeštenu u 1950-im. Iako su dva glavna aktera definitvno centar radnje, po priči i po talentu prikazanom, i ostalu ekipu glumačku treba pohvaliti na izvarednom doprinosu.
Ovaj film je stvarno poseban, bitno je biti otvoren i za "natprirodnu" radnju koju poseduje, da bi u pospunosti mogli da se saživite sa celokupnom radnjom.
Mislim da bi bilo suludo da još nešto o ovom filmu pišem, jer ne bih da otkrivam mnogo i kvarim utisak onome ko planira posle ove recenzije prvi put da gleda. Stvarno sjajan projekat, definitivno zaslužan vašeg vremena! 

Ocena: 8/10

No comments:

Post a Comment