21.10.10

Red (2010)

Red RED, "Retired Extremely Dangerous(Penzionisan, al' ekstremno opasan)
Voleo bih da kažem da je ovaj film nešto posebno i specijalno, ali zaista nije. Ovo je jedan poprilično standardan akcioni film s malim elementima komedije.
Scenario je standardan i veoma izlizan. Klasična priča CIA super operativca, koji se vraća iz penzije pošto su on i neposredno njemu bliska grupa ljudi markirani za istebljivanje..Sadrži klasične Brus Vilis (Bruce Willis) elemente: svi ga jure, svi hoće da ga ubiju, ali on i je i dalje cool.


Film sam po sebi nije loš. Sadrži dobar i brz ritam, veoma je "glasan", sadrži puno pucnjave i ekplozija, činjeći ga vrlo dinamičnim akcionim filmom. Glumačka ekipa je prepuna zvučnih imena, ali iskreno niko se nije nešto posebno pokazao, nisu ni briljirali, a nisu ni smrdeli. Dijalozi i sami likovi su dosta kliše, ali ipak nekako u granicama tolerancije, kao i sam plot.
Sve u svemu, jedan zabavan film, koji neće ostaviti nikakav poseban utisak na vas, ali opet - nije toliko loš da bi vam naškodio ako biste ga pogledali. Preporučljivo gledati u društvu! Zabavan, ali ni po čemu poseban.

Ocena: 6/10


No comments:

Post a Comment