29.10.10

Skot Pilgrim Protiv Celog Sveta - Scott Pilgrim Vs. The World (2010)

Scott Pilgrim vs. the World (Two-Disc Blu-ray/DVD Combo + Digital Copy)Ovaj film sam jako bio raspoložen da pogledam, zbog Michael Cera -e, koji je nekolicinu puta uspeo dobro da me nasmeje, i Edgar Wright -a, koji je definitvno jedan od najtalentovanijih novijih reditelja. Kombinovan još sa sjanim vizuelnim efektima, nisam mogao da zamislim da je ovaj film išta manje od odličnog....odličan ipak ne, ali zabavan.
Skot Pilgrim je izuzetno ambiciozan projekat, psihodelična montaža pop kulture, plus fuzija romanse i tri decenije video igara, alternativnog roka i fantazije. Ovaj film je pre svega omaž kulturi video igrica. Ako volite tako nešto, primetićete da "Skot Pilgrim" kombinuje borilačke veštine Tekken-a uz soundtrack Zelda games-a. Redžiserov stil stvara autentične gemejrske slike, niskobudžetne kompijuterske animacije, strip ilustracija, anime i drugih. Mlađoj publici ovo sve deluje mnogo bliže, dok će starija publika smatrati da je sve "preterano".

"Skot Pilgrimov" prvi pravi problem je zaplet....on je prazan, ponavlja se, kao i previše opušten i predvidiv.
Skot, da bi bio sa svojom novom devojkom ,mora prvo da pobedi sedam njenih zlih bivših momaka...i to je to, to je ceo zaplet.
Stvara jednu veoma predvidivu sliku, pre pravog udubljenja. Znam da to obično nije puno bitno u filmu vođenom efektima, ali opet bez potrebe za nekim navijanjem, i neizvesnosti bilo koje vrste, doživeo sam film dosadnim posle prvih trideset minuta. To je otprilike negde kada se pojavi prvi zli bivši momak, oni se bore, Skot ga olako porazi, previše lako. 
Tuča sama po sebi nije nešto uzbudljiva, i tako još šest puta treba isto da se uradi...film naglo postaje dosadan, pre nego što je pola gotov.

Projekat svakako ima i svojih dobrih strana. Michael Cera, iako ne baš duhovit kako on ume da bude, ipak je vrlo dopadljiv i super obavlja svoj posao. Dok scenariju nedostaje struktura, bilo koje vrste, mogu se u njemu naći dosta impulsivnih ackionih momenata, smešnih i čudnih dijaloga. Reditelj je sjajno odradio svoj posao, opravdao svoj talenat....ali za mene ipak siromašan scenaraio na kraju nadjačava sve ove dobre elemente.

Ocena: 6/10






No comments:

Post a Comment