28.10.10

Kick-Ass (2010)

Kick-AssZanimljiv film za mlađu publiku i fanove superheroj žanra. Scenario je korektno napisan, uspevajući da kombinuje komediju sa izuzetnim grafičkim i stilizovanim nasiljem. U jednom momentu će vas nasmejati,  u drugom zaintrigirati, jer - nije baš svakidašnje gledati kako jedna devojčica fizički olako izlazi na kraj s odraslim ljudima.

Ovo je prvi film koji sam gledao od Matthew Vaughn -a, imajući odličan komercijalni uspeh, mislim da ćemo gledati dosta njegovih dela u skorijoj budućnosti. 

Gluma je bila solidna, posebno bih izdvojio Chloe Moretz, "Hit Girl", ona je defitivno glavna zvezda ovog projekta. Tema je  pronalazak sopstvenog identiteta, i posedovanje smelosti i  samopouzdanja raditi nešto što niko drugi pre tebe nije smeo. Pored toga, u pitanju  je još jedna kvalitetno obrađena priča osvete, ispričana i snimljena na  vrlo dopadljiv i zanimljiv način.
Veliki deo ovog filma je njegova muzika. Provlači se dosta dobro poznatih numera, koje su po svom tempu sjajno ubačene u akcione scene, svarajući dobar tandem i znatno dizajući faktor uzbuđenja.
Jedino što kvari utisak ovog filma jeste njegov slab završetak, u poslednjih 15 min sve leti van proporcije, scene su nepotrebno isiljene radi stvaranja bombastične završnice, a time se, ipak, dobija kontra efekat.

Ocena: 7/10



No comments:

Post a Comment